Veiligheidsglas stalen kozijnen

Wanneer u kiest voor stalen kozijnen in uw woning of bedrijfspand, dan moet er uiteraard ook geschikt glas worden geplaatst. Op deze pagina vertellen we u wat meer over veiligheidsglas voor stalen kozijnen, wat de voordelen hiervan zijn, en wat wij op dit gebied voor u kunnen betekenen.

Wat is veiligheidsglas?

Veiligheidsglas, ook wel gelaagd glas genoemd, wordt samengesteld uit twee of meer glaslagen. Deze worden door middel van één of meerdere folielagen met elkaar verbonden. Meestal wordt hiervoor het zogeheten PVB folie gebruikt. Het folie zorgt ervoor dat het glas bij elkaar wordt gehouden bij breuk. De ruit valt niet uiteen, zoals bij ‘gewone’ beglazing, maar blijft één geheel; de scherven blijven als het ware in de folie hangen.

Wat zijn de voordelen van veiligheidsglas voor een stalen kozijn?

Vanwege het feit dat een ruit van veiligheidsglas altijd één geheel blijft, kunnen er geen grote, scherpe scherven ontstaan en blijft het risico op letsel tot een minimum beperkt. Wanneer er sprake is van een verhoogd doorvalrisico, dan is het van essentieel belang om voor veiligheidsglas te kiezen. Dit geldt bijvoorbeeld voor (schuif)puien en openslaande deuren. Maar ook bij raamkozijnen wordt vaak voor veiligheidsglas gekozen; niet alleen vanwege het verminderde risico op letsel bij breuk, maar ook omdat veiligheidsglas een inbraak-vertragend effect biedt.

Zijn er bepaalde eisen waaraan voldaan moet worden?

Wij werken volgens de NEN 3569. Deze Nederlandse norm voor veiligheidsglas in gebouwen omschrijft die de noodzaak van veiligheidsglas bij specifieke toepassingen. Hierbij kunt u denken aan borstweringen en ruiten van het plafond tot op vloerniveau. Wij willen u hier nadrukkelijk op wijzen, omdat u bij eventuele schade aansprakelijk kunt worden gesteld. Wij voldoen met deze opmerking aan onze waarschuwingsplicht volgens het bouwbesluit, wat ons vrijwaring geeft van eventuele schadeclaims.

Ja, ik wil meer weten over veiligheidsglas voor stalen kozijnen!

Wilt u ook graag veiligheidsglas in uw stalen kozijnen laten plaatsen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan. Onze glasspecialisten vertellen u graag meer over de mogelijkheden!