Glassoorten

Wanneer u kiest voor stalen kozijnen of deuren met glas, dan leveren wij deze producten inclusief glas. Hierbij kunt u denken aan veiligheidsglas, veiligheidsglas in combinatie met isolatieglas of gematteerd glas. De glassoort is niet alleen bepalend voor de duurzaamheid van uw deuren, maar ook voor de uitstraling ervan. Uiteraard kunnen wij u op dit gebied ook van een deskundig advies voorzien. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u precies vertellen welke glassoort het beste bij uw persoonlijke situatie past, of het nu om een woning of een bedrijfspand gaat.

Wij werken volgens de NEN 3569 norm, welke de noodzaak omschrijft van het toepassen van veiligheidsglas bij borstweringen en ruiten die van de vloer tot aan het plafond lopen.

Mat glas

U zou kunnen kiezen voor volledig gematteerd glas, wanneer inkijk niet wenselijk is. Bijvoorbeeld wanneer uw overburen gemakkelijk bij u naar binnen kunnen kijken of voor een deur/kozijn in de badkamer of vergaderruimte. Volledig mat glas kunnen wij leveren als ets glas of glas voorzien van een matte folie. Het voordeel hiervan is dat het wel voldoende licht door laat in de ruimte.

Zonwerend glas

Zonwerende beglazing zorgt er voor dat de zonnewarmte wordt buiten gehouden, de ruimte warmt hierdoor maar minimaal op.

De zonwerende eigenschap zit in de buitenste ruit, doordat deze aan de spouwzijde voorzien is van een coating reflecteert deze de zonnewarmte terug. Hierdoor blijft het altijd behaaglijk binnen. Aan elke coating hangen een verschillende technische waardes, de Lta en Zta waardes. Lta waarde is de lichttoetredingsfactor en de Zta is de zontoetredingsfactor We willen graag veel licht hebben binnen, maar als het warmer wordt, zoals in de zomer, willen we de zonnewarmte buiten houden. De Lta waarde geeft aan hoeveel procent licht het glas doorlaat en de Zta geeft aan hoeveel procent zonnewarmte het glas doorlaat. Zo laat bijvoorbeeld een zonwerende ruit met een Lta/Zta van 60/40, 60 % licht door en 40% zonnewarmte.

Voor woningen passen wij een zogenaamde 4 seizoenen coating toe, deze coating zorgt tijdens de donkere dagen dat er voldoende licht binnen komt, terwijl de coating in de zomer er voor zorgt dat de warmte buiten blijft.

Er zijn veel verschillende coatings, wij kunnen dit bemonsteren en u van het beste advies voorzien.

Geluidswerend glas

Indien u veel geluid in uw omgeving hebt waar u geen hinder van wilt ondervinden kunnen wij geluidswerend glas toepassen. Bij geluidswerend glas wordt er gebruik gemaakt van speciale akoestische PVB folies. Deze folies zorgen voor een sterke verbetering van de geluidsisolatie van het glas, doordat geluidstrillingen beter gedempt worden dan standaard PVB folies. Wanneer aan de geluidsisolatie van glas hoge eisen worden gesteld, biedt de toepassing van 1 of meerdere bladen gelaagd glas met een speciale akoestische PVB folie een oplossing. Geluidswerend glas is ook een uitstekende oplossing voor een vergaderruimte of andere ruimtes waar geluid een issue is.

Brandwerend glas

De afkorting die gebruikt wordt bij brandwerend glas is WBDBO, dit staat voor:  Weerslag tegen BrandDoorslag en BrandOverslag. Wij kunnen brandwerend glas leveren in een 30 minuten WBDBO of een 60 minuten WBDBO uitvoering.  Afhankelijk van de vereisten zijn er dus verschillende mogelijkheden. Brandwerend glas beperkt de brandweerslag en brandoverslag bij brand.

Het brandwerend glas dat wij in onze kozijnen en deuren gebruiken, bestaat bijvoorbeeld uit enkel of isolerend HR++ veiligheidsglas met brandwerende eigenschappen. Afhankelijk van de eisen die worden gesteld aan de brandwerendheid, passen wij de brandwerendheid van het kozijn of deur hierop aan.

Neem voor specifieke wensen qua brandwerendheid contact met ons op. Wij voorzien u graag van een advies op maat.

Isolatieglas in combinatie met veiligheidsglas (buiten kozijnen)

De beglazing van stalen kozijnen en stalen deuren moet niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel. Dat betekent dat het toepassen van duurzaam, energiebesparend glas een must is. Dat geldt met name voor grote glaspartijen zoals in serres, puien en kozijnen; glas met een mindere isolatiewaarde kan ertoe leiden dat het lastiger wordt om de ruimtes in de koudere maanden van het jaar op de gewenste temperatuur te houden. Daarom werken wij zowel bij renovaties als bij nieuwbouwprojecten uitsluitend met kwalitatief hoogwaardig en energiebesparend glas. Daarmee kunt u elke maand weer aanzienlijk op uw stookkosten besparen.

Type isolatieglas

HR++ heeft een U waarde van 1.2 of lager in combinatie met gelaagd veiligheidsglas 3.3.1. voldoet het aan de veiligheidseisen in uw kozijn of deur. Triple glas (driedubbel)is ook een mogelijkheid, HR+++ glas heeft een U waarde van tussen de 0.5 en 0.9. De spouw (de ruimte tussen de ruiten) kan in het wit, aluminium en zwart, zodat dit optisch wegvalt in uw kozijn of deur.

Veiligheidsglas (binnen kozijnen)

Veiligheidsglas, ook wel gelaagd glas genoemd, wordt samengesteld uit twee of meer glaslagen. Deze worden door middel van één of meerdere folielagen met elkaar verbonden. Meestal wordt hiervoor het zogeheten PVB folie gebruikt. Het folie zorgt ervoor dat het glas bij elkaar wordt gehouden bij breuk. De ruit valt niet uiteen, zoals bij ‘gewone’ beglazing, maar blijft één geheel; de scherven blijven als het ware in de folie hangen. In onze kozijnen en deuren wordt meestal gekozen voor 3.3.1. of 4.4.2. gelaagd glas, maar wij adviseren u graag wat er voor uw ruimte het beste geschikt is of noodzakelijk is in verband met richtlijnen vanuit de bouw.

Eigenschappen veiligheidsglas

Vanwege het feit dat een ruit van veiligheidsglas altijd één geheel blijft, kunnen er geen grote, scherpe scherven ontstaan en blijft het risico op letsel tot een minimum beperkt. Wanneer er sprake is van een verhoogd doorvalrisico, dan is het van essentieel belang om voor veiligheidsbeglazing te kiezen. Dit geldt bijvoorbeeld voor (schuif)puien en openslaande deuren. Maar ook bij raamkozijnen wordt vaak voor veiligheidsbeglazing gekozen; niet alleen vanwege het verminderde risico op letsel bij breuk, maar ook omdat veiligheidsbeglazing een inbraak-vertragend effect biedt.

Afwerking glas

U bepaalt welke afwerking wij toepassen. Kiest u voor een strakke stalen glaslat of voor afwerking met een authentieke stopverfvervanger. De stopverfvervanger kunnen wij aanpassen aan de kleur van uw kozijn of deur. De keuze is aan u.

Glassoorten
Glassoorten

Gekleurd of gematteerd glas

Indien u gekleurd of gematteerd glas in uw kozijn of deur wil hebben is dat ook mogelijk, denk bijvoorbeeld aan brons, grijs of ets glas, alles is mogelijk!